Wonen

Begeleid wonen

Zorgboerderij Donia State Wester biedt begeleid wonen aan.
Daarvoor hebben we de beschikking over een woonverblijf (Doniastee),  ingebouwd in de koeienstalen een 2 huisjes onder 1 kap op het terrein.
In Doniastee is een gemeenschappelijke woonkamer en er zijn een aantal slaapkamers en appartementen.
De woonruimte is knus ingericht met een aantal zithoeken, een TV-hoekje en een open keuken met kookeiland. Hier ontbijten de bewoners ’s morgens, eten er ’s avonds warm en brengen er, indien gewenst, de avond door.
De slaapkamers zijn voorzien van een TV-aansluiting en hebben een eigen WC en douche.
De appartementen hebben daarnaast nog een zithoek en een keukenblok. In de 2 huisjes is dezelfde inrichting als in de appartementen aanwezig.
De bedoeling van de huisjes is om daarin zelfstandig te leren wonen.

De bewoners doen overdag activiteiten binnen of buiten de boerderij.
Buiten de boerderij is dat veelal school of studie.
Voor de bewoners die op de boerderij blijven worden passende programma ’s geschreven en doen ze mee aan de dagbesteding op de boerderij. Daarnaast voeren zij huishoudelijke taken uit en voeren de paarden en koeien nog een keer ’s avonds.
Daarnaast worden bewoners begeleid/ondersteund bij de persoonlijke verzorging, de administratie en bij het organiseren en plannen.

Zodra blijkt dat een bewoner meer zelfstandig kan en wil wonen zijn daarvoor de 2 huisjes onder 1 kap aanwezig. Dan is er nog steeds begeleiding in de buurt, in Doniastee, maar niet meer onder hetzelfde dak.

Wij hebben één crisisplek beschikbaar!