Vacatures

VACATURE BEDRIJFSLEIDER

Op zoek naar een nieuwe baan? Wij zoeken een bedrijfsleider m/v/echtpaar voor onze Zorgboerderij.

Zorgboerderij Donia State Wester B.V. is een zorgboerderij voor mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking.
Op de boerderij hebben we momenteel ruimte voor 6 bewoners, er komen doordeweek dagelijks 6 tot 12 dagbesteders en in de weekenden hebben we afwisselend de ene week kinderopvang en het andere weekend is voor volwassenen.
We zijn bezig om op korte termijn het aantal bewoners uit te breiden naar 8 en een nieuwe kantine erbij te bouwen voor extra dagactiviteiten.

Op de boerderij hebben we paarden, schapen, geiten en kippen, een rijhal om ook bij regen te kunnen paardrijden en voldoende ruimte voor allerlei buitenactiviteiten zoals tuinieren, vissen in eigen water enz.

We zijn op zoek naar iemand die leiding kan geven aan het bedrijf, affiniteit heeft met zowel zorg voor mens als voor dier, betrokken is, flexibel in de omgang en beschikt over een commerciële inslag om het bedrijf gezond te houden.

De bedrijfsleider is verantwoordelijk voor het hele bedrijf en rapporteert aan de zorgboer en zorgboerin. Deze trekken zich, vanwege hun leeftijd, op termijn terug van de dagelijkse beslommeringen op de boerderij.

Dagelijkse werkzaamheden zijn; omgang met iedereen op de boerderij, aansturen zorgmedewerkers, aansturen administratieve en financiële  werkzaamheden , onderhouden contacten met gemeentes en andere (zorg)instanties, verantwoordelijk voor het onderhoud van de tuinen en landerijen.

De bedrijfsleider moet kunnen coachen, bewoners, deelnemers en werknemers kunnen motiveren, overzicht hebben op het gehele bedrijf, werkroosters maken, contracten opstellen en bijhouden, goede communicatieve en analytische vaardigheden hebben en een zakelijk instinct.

De bedrijfsleider rapporteert maandelijks aan de zorgboer en zorgboerin.

Voor wat betreft de arbeidsvoorwaarden wordt de CAO VVT gevolgd.
Het salaris is afhankelijk van deskundigheid en ervaring.

De opleidingseis is minimaal HBO werk- en denkniveau.

De sollicitatie graag mailen naar het mailadres van zorgboerin Anneke Wester: anneke@doniastatewester.nl

Zorgboerderij: Donia State Wester B.V.
Laekwerterwei 7
8733EL  Iens
Telefoonnummer: 06 18648978 (Anneke Wester)

Vacature zorgbegeleider slaapdienst m/v

Wij zijn op zoek naar een zorgbegeleider slaapdienst met een afgeronde opleiding richting zorg en welzijn. Het betreft een tijdelijke functie voor 20 uur per week per 1 juli 2023.

De functie bestaat uit gesprekjes voeren en het ondersteunen van onze bewoners bij het eten koken, een spelletje doen, in de avond even wandelen met de hond of een stukje fietsen.

Kortom, een afwisselende en boeiende baan voor iemand die van aanpakken weet, houdt van gezelligheid en het buitenleven. maar bovenal houdt van het intensief werken met onze overwegend autistische bewoners en deelnemers.

Flexibel, empathisch en makkelijk contacten kunnen aangaan met de 6 bewoners die we momenteel hebben, is een voorwaarde om deze functie goed te kunnen uitvoeren.

Verder behoort een MBO opleiding richting zorg en welzijn tot de eisen die wij aan de functie stellen.

Het is een functie voor 2 slaapdiensten per week van 16u – 8u. In het weekend van 17:00 uur tot 9:00 u.

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor VVT, op onderdelen aangepast aan de specifieke eisen voor een zorgboerderij.

Zorgboerderij Donia State Wester  biedt zorg aan jongeren tussen 10 en 65 jaar met autisme, een verstandelijke beperking, NAH en psychische problematiek.
We bieden dagbesteding, weekendopvang en langdurig verblijf.


Chauffeurs gezocht! Het betreft een vrijwilligersfunctie.

Zorgboerderij Donia State Wester B.V. biedt zorg aan in de vorm van dagbesteding, weekendopvang en wonen op de boerderij.

Zorgboerderij Donia State Wester is gelegen op een lommerrijk plekje 2 km buiten Iens, precies tussen Bolsward en Leeuwarden en 15 km vanaf Sneek. Een heerlijke locatie waar Ruimte en Rust vanzelfsprekend is en waaraan Structuur is toegevoegd.

Bij ons op de boerderij moet niets, mag en kan heel veel en kan en mag iedereen zichzelf zijn.

Onze deelnemers komen uit heel Friesland en worden door onze vrijwillige chauffeurs vanaf hun woonplaats naar de boerderij gebracht en ook weer thuis gebracht.

We zoeken chauffeurs uit:

Sneek
Harlingen
Franeker
Bolsward

Donia State biedt naast het waardevolle contact met onze mensen een uitstekende kilometervergoeding. Het rijden komt neer op ‘s morgens en/of ‘s middags een uurtje en betekent veel voor onze mensen en ons!

Specificatie van de taken:

1. Vervoeren van deelnemers volgens het wekelijkse rittenschema

• Is verantwoordelijk voor het veilig thuisbrengen van de deelnemers

• Denkt mee in het optimaliseren van het vervoer van deelnemers van en naar de boerderij

2. Bieden van sociaal contact met de deelnemer

• Is in staat een gesprekje aan te knopen met de deelnemer gedurende de autorit

• Bied een luisterend oor tijdens de autorit

Hopelijk zien we u in een kennismakingsgesprek waarin we ook de gedragscode en de benadering van de cliënten kunnen doornemen.

U mag mailen naar: esmeralda@zorgboerderij-doniastate.nl of bel 06-38711942