Vakantieopvang

Vakantieopvang

Door de jaren heen is vaak gebleken dat er naast de logeerweekenden ook regelmatig vraag is voor opvang in de vakantie. Dit veelal ter ontlasting van d thuis situatie en het bieden van een leuke invulling van de vakantie.

Zorgboerderij Donia State Wester  speelt hierop in dat er in de schoolvakanties de mogelijkheid is voor extra opvang. Dit kan zijn 1 of meerder dagen in de week maar dit kan ook logeren zijn voor een aantal dagen of een aantal weken. In overleg wordt gekeken naar de wens van de deelnemer en familie voor de invulling van de vakantie. In de zomervakantie is er vaak naast de vaste dagbestedingsgroep een groepje kinderen waarvoor een extra begeleider aanwezig is.

De vakantieopvang is net als de logeerweekenden gericht op een leuke en ontspannende tijd. Echter wordt er ook altijd begeleid naar aanleiding van de opgestelde doelen zoals omschreven in het ondersteuningsplan. In de vakanties licht de nadruk in de activiteiten naast de vaste activiteiten van dierverzorging ook op kleine uitjes en leuke activiteiten op de zorgboerderij.